Нейропсихологічний центр на Голосіїво
Стабильность или свобода

Стабільність або свобода

Що важливіше для сучасного покоління: стабільність чи свобода?

Покоління моїх батьків з дитинства знали, що благополучно закінчать навчання, знайдуть роботу у відповідній організації (стабільність), пропрацюють в своє задоволення і підуть на пенсію. Вони були впевнені, що стабільність обов'язково прокладе їм шлях до успіху. Нинішня молодь, на своєму шляху до сьогоднішньої версії успіху керується іншими правилами. Там, де мама з татом говорили про стабільність, вірність і відданості, діти побачили непередбачуваність, зраду і зловживання владою. Сьогодні молоде покоління заново відбудовує ідеали і зароджує «інший світ». Очевидним є той факт, що сьогоднішні двадцятирічні дорослішають повільніше попередніх поколінь, принаймні за деякими показниками. Вони пізніше закінчують школу, залишають батьківське гніздо, одружуються і виходять заміж, пізніше заводять дітей, купують свою першу квартиру і досягають фінансової незалежності. Нерідко можна почути звинувачення в тому, що ті, кому за двадцять, поводяться інфантильно, не так як дорослі. Але хіба ті, кому за 40 років, демонструють ідеал дорослої поведінки?

Для молодих людей надійна робота і вимучена пенсія не є успіх. Навпаки, молодь бачить в цьому протилежність прогресу - ланцюги, що приковує людини до нудної передбачуваною життя, і кінець життя теперішнього. Вони вважають, що можуть бути тільки для посередництва, як шлях найменшого опору. Їм анітрохи не хочеться бути нормальними і звичайними. Навпаки, для них це жахлива перспектива. Так, вони можуть здатися самозакоханими - вони зосереджені на своєму внутрішньому світі, а не на тих, хто оточує їх. Але вони активно шукають спосіб це зрівняти у раз, яке виправдало б їх існування. Так, вони жадають мати сім'ю і сильне почуття спільності, але рішення часто шукають в соціальних мережах, де немає ніякого фізичного контакту і присутності. Так, вони хочуть залишити в світі помітний і довговічний слід, але відкидають традиційні способи навчання і бізнесу. Молоді люди студентського віку все гостріше відчувають важливість практики і добровільної участі. Вони розуміють, що практична діяльність може навчити набагато швидше, ніж довгі години теоретичних занять, абсолютно відірваних від реальності. Вони впевнені, що пристрасть, цілеспрямованість, талант, самодисципліна і віра переважують переваги більш повільних і звичних (а може бути, застарілих) методів впливу на навколишній світ.

Можливо, найбільша трагедія наших днів - це люди старшого покоління, які при погляді в минуле бачать лише нездійснені мрії, а при погляді в майбутнє - тьмяне існування і безглузді дні, що ведуть до неминучої смерті.

Якщо після ознайомлення з матеріалом нашої публікації у Вас виникли питання і бажання обговорити їх з фахівцем, запрошуємо Вас в наш Нейропсихологічний центр PSYMED.

Запишіться до нас на консультацію .

або заповніть заявку:

[

У нас Ви завжди можете розраховувати на кваліфіковану консультацію!

З турботою про Вас,

Марина Гуменюк, керівник центру PSYMED.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!