Нейропсихологічний центр на Голосіїво
Что такое нейродиагностика и кому она нужна?

Що таке нейродіагностика та кому вона портібна?

24 січня, в Міжнародний день освіти, UNICEF нагадує про важливість освіти для майбутнього дітей і вважає, що, якщо через пандемію закриття шкіл триватиме ще рік, майбутнє цілих поколінь може опинитися під загрозою.
У той же час, сучасні педагоги і батьки дуже стурбовані тим, як часто зустрічаються у дітей труднощі навчання. За різними даними, такі проблеми мають від 15 до 30% дітей, які вступають до школи.
До труднощів навчання відносять стійкі труднощі в опануванні письма (дисграфія), читанням (дислексія) і рахунком (дискалькулія).
Діти з такими труднощами не встигають в школі по одному-двох предметах. У деяких з тих, хто звертався за допомогою до дефектолога або психолога, може бути встановлений діагноз ЗПР (затримка психічного розвитку), але часто вони знаходяться поза полем зору фахівців. Нерідко про таких дітей думають, що вони не хочуть вчитися, лінуються або недостатньо розумні. Однак це не так.
Справа не в загальному інтелекті або вихідному небажанні вчитися. У таких дітей є особливості розвитку окремих психічних функцій, які не дозволяють їм легко освоювати шкільні навички і роблять цей процес дуже енергоємним. Діти дуже швидко втомлюються від завдань з вимогами, які перевершують їх можливості.
Але багато батьків не здогадуються, що більшість порушень можна діагностувати і почати коригувати ще в дошкільному віці.
Як зрозуміти, що потрібно допомога нейропсихолога:
  • Ваша дитина незібрана і непосидюча?
  • Вчителі називають її розумною, але розсіяною?
  • Відстає по «техніці читання» і не любить читати?
  • У неї дисграфія і дислексія?
  • Чи не ладить з математикою?
  • Чи не хоче вчити уроки і взагалі ходити в школу?
  • Ви вважаєте свою дитину гіперактивною?
  • Ви не можете знайти «спільну мову» для підтримки і розвитку відносин?
  • Ваш першокласник важко звикає до школи?
  • Вас турбує, що малюкові вже три роки, а інші діти в цьому віці розмовляють краще за нього?
  • Ви хочете правильно підготувати свою дитину до школи?
Раді надати вам допомогу і запрошуємо на нейропсихологічне обстеження!
Чекаємо вас за новою адресою: Київ, вул. Ломоносова, 73г. Приміщення центру знаходиться в новому житловому комплексі бізнес-класу «Сонячна брама», на першому поверсі з окремим входом і вивіскою «Нейропсихологічний Центр PSYMED»

Якщо після ознайомлення з матеріалом нашої публікації у Вас виникли питання і бажання обговорити їх з фахівцем, запрошуємо Вас в наш Нейропсихологічний центр PSYMED.

Запишіться до нас на консультацію .

або заповніть заявку:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!